Fiskesprell

Espira Litlasund er en «Fiskesprell barnehage». Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet og Norges sjømatråd. Gjennom Fiskesprell får ansatte i barnehager råd og tips om hvordan sjømat kan tilberedes og presenteres på barnas premisser. For å kunne kalle oss en “Fiskesprell barnehage” må de som har vært på kurs videreformidle det de har lært til de andre i personalgruppen. I tilegg må vi ha mer fokus på fisk i barnehagen. Vi har som mål at vi skal kunne tilby fiskeprodukter (makrell, fiskepudding, fiskekaker o.l)  til alle våre brødmåltider. I tilegg skal vi lage flere middager med fisk.

Nyere forskning sier at vi bør ha 2-3 middager i uken med fisk. Spiser en fet fisk som laks trenger en 1-2 måltider, mens en derimot trenger 2-3 måltider med hvit fisk (torsk, sei o.l). Et barn som går 100%,  spiser 60% av måltidene sine i barnehagen. Det vil si at barnehagen er en viktig arena for å få dekket fiskebehovet.

Her er vårt Kursbevis

Har dere lyst å lese mer kan dere gå inn på fiskesprell eller gofisk sin hjemmeside.

 

Personvern og cookies