Måltider

P1010708Matvaner etableres tidlig, og innholdet i måltidene som serveres i barnehagene er av stor betydning for barnas kosthold og helse. Aktive barn som vokser, trenger sunn og næringsrik mat. Henviser til helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen.

I Espira Litlasund arbeider vi pedagogisk med barns holdning til ernæring og kosthold, og de skal få muligheten til å spise og drikke variert og sunt hos oss. Derfor har vi laget vår egen ukeplan som sier noe om hvilken dag det skal serveres hvilket pålegg. Gode matvaner har man med seg hele livet.

I Espira Litlasund har vi fullkost. Det vil si at vi serverer frokost, lunsj og ettermiddagsmåltid hver dag.  En dag i uken serverer vi middag, i tillegg lager vi gjerne varm mat ute på tur.Vi har også ansatt en kjøkkenassistent i barnehagen.

Vi er en fiskesprellbarnehage, og har forpliktet oss til å tilby mer fisk til måltidene. Tallene forskning viser, tilsier at barn får i seg alt for lite omega 3 (fiskeprodukter), og dette har vi som mål å gjøre noe med. Vi skal derfor tilby minst to varmmåltider i måneden med fisk/fiskeprodukter.

Vi ønsker å lære barna til å smake på all mat, men vi skal ikke tvinge dem til å spise noe de ikke liker.

 

Personvern og cookies